Oct 19, 2010

Pasta Carbonara Cik Shida Punye







Bahan-Bahan:
1/2 bungkus Pasta Fettuccine
1 tin Prego sos mushroom Carbonara 
2 ketul ayam (bahagian dada) dipotong dadu
5 ketol Cendawan Butang - Ayam's Brand
3 biji bawang putih yg dipenyek n dihancurkan halus2
Italian Herbs
1 1/2 camca mentega

Cara-Cara Memasak:
 Pasta Fettuccinedi rebus bersama sedikit minyak dan sedikit garam.
Sementara tu..
Panaskan kuali dan masukkan mentega menggantikan minyak masak biasa. (lagi elok gne minyak zaitun)
Tumis bawang putih bersama ayam yang telah dipotong dadu dan cendawan butang yg dihiris yaa...
Setelah ayam dan cendawan kelihatan sudah masak, masuk kan Sos Prego..
Kemudian masukkan sedikit air, utk mencairkan sedikit sos tersebut..
Masukkan garam secukup rasa...
Dan biarkan ia mendidih...
oh, jangan lupe pasta kite ye...
wokey..pasta kite kelihatan sudah lembut dan kembang, dan kite boleh tos air nye..
dan biarkan ia mengering...

Ok...Sos td pun sudah mendidih..
Jadi untuk menaikkan lagi aroma ke'itali'an, kite taburkan sedikit Itallian Herbs..
Wookey..da siap..
Tadaaa..!! =)

Sos n pasta aku tak campurkan, takut kembang sgt..
So, aku asingkan, kot sape nak mkn, letak la sos nye sndr..


Haaaa...ntah mimpi ape aku nak masak bnd ni..
Rase?
Erm...wokey la..kalo idok takde la 'org tu' tambah berkali2.. 
hehehe..

No comments:

Post a Comment